MUP TK dobio 60 novih policajaca

U Policijskoj upravi Lukavac danas je zakletvu položila 31. generacija kadeta Policijske akademije MUP -a FBIH u Sarajevu. 60 kadeta i kadetkinja već je raspoređeno na dužnosti u okviru organizacionih jedinica Uprave policije MUP-a TK.

Zvanje policajac i policijske značke dobilo je 60 kadeta koji su već od danas raspoređeni na radna mjesta u 15 policijskih stanica. Oni će imati puna policijska ovlaštenja propisana Zakonom o policijskim službenicima uz mentorski nadzor u prvih 12 mjeseci, koliko traje probni rad.

Radno angažovanje ovih mladih ljudi kadrovski će znatno ojačati strukturu MUP -a TK s obzirom na činjenicu da je značajan broj zaposlenika u međuvremenu penzionisan, tvrdi Ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Husein Topčagić.

Među 60 kadeta Policijske akademije Federalnog MUP -a iz Tuzlanskog kantona koji su u Lukavcu položili svečanu zakletvu su i kadetkinja Dženeta Bahić i kadet Sedim Ristić iz Gradačca. Posvjedočili su da nije bilo jednostavno proći sve izazove Policijske akademije, ali da je želja i opredijeljenost da se bave ovim časnim poslom u vremenu kada su izazovi u borbi protiv kriminala porasli, bila jača od svih prepreka.

Stvaranje jake, profesionalne, efikasne, kadrovski osposobljene i materijalno-tehnički opremljene policije, radi bolje operativnosti, zadatak je na kojem će se raditi i u budućnosti, ističu u kanonalnom MUP-u.

 

Pročitajte...