Muškarac aktivirao bombu ispred ambasade SAD u Pekingu (FOTO)

– Muškarac je aktivirao malu improvizovanu bombu ispred američke ambasade u Pekingu u četvrtak, ranivši samo sebe

BEIJING (AA) – Muškarac je aktivirao malu improvizovanu bombu ispred američke ambasade u Pekingu u četvrtak, ranivši samo sebe, saopštila je policija i portparol Američke ambasade u Pekingu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Peking, Kina – 26. juli 2018:Očevici su preko društvenih mreža objavili da se ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Pekingu dogodila eksplozija ( Fuat Kabakcı – Anadolu Agency )

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju veliki oblak dima i policijska vozila oko velikog objekta u sjeveroistočnom dijelu Pekinga u četvrtak poslijepodne.

Odjeljenje policijske uprave u Pekingu objavilo je saopštenje na svom sajtu kojim je osumnjičeni identifikovan kao Jiang (26) i rodom iz grada Tongliao u kineskom regionu Unutrašnje Mongolije. Jiangu je povrijeđena ruka u eksploziji uređaja, koji je napravljen od pirotehničke smjese i detoniran u oko jedan sat poslijepodne, saopštila je policija.

Nije bilo riječi o motivu, a u saopštenju se navodi da se istraga nastavlja.

Materijalna šteta nije nanesena američkoj ambasadi i nije bilo drugih povrijeđenih, izjavio je glasnogovornik američke ambasade.

Peking, Kina – 26. juli 2018:Očevici su preko društvenih mreža objavili da se ispred ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Pekingu dogodila eksplozija ( Fuat Kabakcı – Anadolu Agency )

Niti policija niti ambasada nisu imali komentare o izvještaju novina Global Times, koje su saopštile da su službenici pritvorili ženu koja je posula benzin po sebi u blizini američke ambasade u 11.00 časova po lokalnom vremenu.

Kina i SAD se nalaze usred trgovinskog spora, ali SAD-e i dalje ostaje veoma popularna destinacija za putovanja, obrazovanje i imigraciju za kineske građane.

Pročitajte...