Na Baliju održane tradicionalne trke američkih bizona (FOTO)

Bali, Indonezija - 06. august 2018: U nedjelju su u Jembrani, na otoku Baliju u Indoneziji, organizirane tradicionalne trke bivola. Učestvovalo je nekoliko desetina parova posebno ukrašenih bivola, a i džokeji su bili odjeveni u tradicionalnu odjeću. Trke su privukle veliku pažnju domaćih i stranih posjetilaca. Fotografije snimljena 05. augusta. ( Mahendra Moonstar - Anadolu Agency )
– Učestvovalo je nekoliko desetina parova posebno ukrašenih američkih bizona, a i džokeji su bili odjeveni u tradicionalnu odjeću

JEMBRANA (AA) – U nedjelju su u Jembrani, na otoku Baliju u Indoneziji, organizirane tradicionalne trke američih bizona, javlja Anadolu Agency (AA).

Bali, Indonezija – 06. august 2018: U nedjelju su u Jembrani, na otoku Baliju u Indoneziji, organizirane tradicionalne trke bivola. Učestvovalo je nekoliko desetina parova posebno ukrašenih bivola, a i džokeji su bili odjeveni u tradicionalnu odjeću. Trke su privukle veliku pažnju domaćih i stranih posjetilaca. Fotografije snimljena 05. augusta. ( Mahendra Moonstar – Anadolu Agency )

Učestvovalo je nekoliko desetina parova posebno ukrašenih američkih bizona, a i džokeji su bili odjeveni u tradicionalnu odjeću. Trke su privukle veliku pažnju domaćih i stranih posjetilaca.

Ove trke se organiziraju uglavnom nakon uspješne žetve.