Na dnevnom redu Doma naroda PSBiH izmjene Zakona o sigurnosti saobraćaja

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) – Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Pred delegatima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH, koji će biti razmatran u prvom čitanju, a čiji je predlagač Predstavnički dom.

Također, delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, koji je također predložio Predstavnički dom državnog parlamenta.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila.

Iako nije u ranije predloženom dnevnom redu sjednice, nije isključena mogućnost da danas na sjednici bude razmatran set zakona o akcizama koji je u utorak dostavljen u parlamentarnu proceduru.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...