Na Međunarodnom aerodromu Tuzla od danas nova linija za Salzburg

Sa Međunarodnog aerodorma Tuzla optimisitčne vijesti. Od danas, sa ovog tuzlanskog aerodroma putnici mogu putovati i za Salzburg. Ovo je nova aviolinija čiji je prvi let realizovan jutros. Inače, trenutno je uspostavljeno 16 linija, a od sedmog jula ponovo se vraćaju i turistički letovi.

Nova aviolinija na Međunarodnom aerodormu Tuzla za Salzburg od danas će  saobraćati svakog četvrtka i nedjelje. Prvi let jutros je brojao deset putnika. Oni su na tuzlanskom aerodromu prošli određene kontrole, u skaldu sa epideliomoškom situacijom.

Inače, sa Međunarodnom aerodorma Tuzla trenutno se leti na 16 destinacija. Među njima su Njemačka, Holandija, Danska, Austrija i Švedska. Od sedmoga jula ponovo se uvode i turistički letovi. I to oni ustaljeni,  za Antaliju.

Kada je riječ o prometu putnika, aerodrom bilježi gubitke. To dokazuju i podaci da je u junu prošle godine broj putnika bio 59 hiljada. Ove godine, do sada je usluge aerodroma koristilo tek oko 19 hiljada njih. Prihodi u 2019-oj iznosili su 14 miliona maraka.

Iz tuzlanskog Međunarodnog aerodroma ističu da očekuju pomoć. I sa kantonalnog ali i sa federalnog nivoa. U mjesecima kada rad nije bio dozvoljen, kažu, nije došlo do otpuštanja radnika. U to ime, očekuju subvencije. Sa druge strane, uspostavljanje novih aviolinija pa i linije za Salzburg donijet će nove ciljeve i nove uspjehe, poručeno je danas.

Pročitajte...