Na Palama pronađen original Dejtonskog sporazuma, uhapšen bivši vozač Dragana Kalinića

– Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum je medijima potvrdio da je jedna osoba uhapšena te da je pronađen i original Dejtonskog sporazuma

SARAJEVO (AA) – Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su na Palama muškarca nakon što su pretresli njegov stambeni objekat i tom prilikom pronašli originalnu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma, javlja Anadolu Agency (AA).

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum je medijima potvrdio da je jedna osoba uhapšena te da je pronađen i original Dejtonskog sporazuma.

“Mogu vam potvrditi da je danas bilo lišavanje slobode, da smo to pronašli i da je lice predato tužilaštvu u Banjaluci”, rekao je Ćulum.

Pripadnici MUP-a Republike Srpske su uhapsili osobu inicijala K. Ž. zbog postojanja mogućnosti trgovine utjecajem i zloupotrebe.

Podsjetimo, nekadašnji predsedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić u februaru 2008. godine je upoznao javnost o tome kako je izgubljen originalni dokument Dejtonskog mirovnog sporazuma iz arhive Predsjedništva BiH.

Dejtonskim mirovnim sporazumom, koji je zvanično potpisan u Parizu 14. decembra 1995. godine, okončan je troipogodišnji rat u BiH.

Pročitajte...