Na patriotskom skupu u Podgorici 50.000 ljudi: ”Odbraniti nezavisnu Crnu Goru”

– Organizatori patriotskog skupa u Podgorici pozvali predstavnike opozicione koalicije ”Crno na bijelo” da ne sarađuju sa prosrpskom opozicijom

PODGORICA (AA) – Organizatori patriotskog skupa u Podgorici pozvali su predstavnike opozicione koalicije ”Crno na bijelo” da sačuvaju Crnu Goru i ne sarađuju sa prosrpskom opozicijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema navodima Uprave policije večerašnjem skupu na Trgu nezavisnosti u Podgorici, koji je organizovalo više patriotskih organizacija, prisustvovalo je 50.000 ljudi. Organizatori su poručili da će odbraniti nezavisnu građansku Crnu Goru.

Saradnik u nastavi na Fakultetu političkih nauka Nemanja Batrićević rekao je da su se okupili da poruče da se ne stide imena crnogorskog i da pošalju poruku Bošnjacima, Hrvatima, Muslimanima da nijesu sami.

“Ovdje smo da obećamo da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Potonja vam je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčeviću i Filipe Adžiću. Ako predate Crnu Goru četnicima bićete upamćeni kao izdajnici”, kazao je Batrićević.

Amina Brahić iz Pljevalja rekla je da bošnjačkom narodu prijete, ali da se osjeća sigurno pod crnogorskom zastavom.

“Ko pokuša da naruši temelj slobodarske Crne Gore naići će na crnogorsku mladost koja je ne da nikom”, rekla je Brahić.

Podgoričanin Peđa Vušurović kazao je da iza skupa ne stoji nijedna partija već, kako tvrdi, ljubav prema domovini. On je kazao da ”u građanskoj Crnoj Gori ne može biti niti crnih ptica, niti Srebrenica”.

“Pravi ustaju kad je teško i ne pitaju koliko će to da ih košta. Ovdje ima nas kojima ničija nezajažljivost ne može ogaditi zemlju koja nas je porodila. Nekako mi ne ličite na đavolji nakot niti lažne ljude”, rekao je on.

Učesnici su nosili crnogorske i komitske zastave, kao i krstaš barjake, a pjevale su se crnogorske nacionalne pjesme. Iz policije su kazali da su na skup organizovano došle kolone vozila sa građanima iz Nikšića, Danilovgrada i Cetinja, kao i da nije bilo zabilježenih incidenata.

Pročitajte...