Na predizbornom skupu u Gradačcu SDP najavio pobjedu na predstojećim izborima

U Gradačcu  je sinoć centralni predizborni skup održala Općinska organizacija SDP BiH Gradačac . Skup je otvorio šef Izbornog štaba Edis Dervišagić koji je istakao da je u Gradačcu u protekle 4 godine osigurano više od 4 miliona eura stranih grantova kroz nekoliko projekata .  U svom obraćanju predsjednik OO SDP BiH Gradačac Nedžad Šećić je između ostalog je kazao da 7. oktobra SDP BiH dolazi na vlast i preuzima odgovornost da vodi Bosnu i Hercegovinu najboljim putem i da pravimo zemlju za sve nas.

Predstavnici SDP-a poslali su poruku   „da BiH treba mlade i sposobne ljude koji nemaju sumnjivu prošlost iza sebe“ .

Predsjednik  KO SDP-a Enver Bijedić  u svom obraćanju je naglasio da je osnovni cilj SDP-a srušiti aktuelnu vlast jer prema njegovom mišljenju te stranke žele da podijele BiH na tri dijela, a u SDP-u to neće dopustiti.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH je poručio da je SDP-ov cilj jasan, a to je vlast bez nacionalni stranaka.  Također je istakao da Bosna i Hercegovina zaslužuje obrazovanog i sposobnog predsjednika kome su država i ljudi važniji od pojedinaca i stranaka. To je Denis Bećirović.

Skup je zatvorio  Denis Bećirović, kandidat SDP-a za člana Predsjedništva BiH, koji je pozvao građane da glasaju za one kandidate i stranke koje imaju jasnu viziju i program privrednog oporavka države.  Stav SDP-a istaknuto je u Gradačcu je da kandidati i političke opcije koje imaju plan privrednog razvoja naše zemlje, program zaštite radnika i viziju pristupanja države NATO-u i EU su oni koji zavređuju podršku građana.