Na prijedlog SDA: Prof.Dr. Denijal Tulumović mandatar za sastav Vlade TK

Tuzlanski kanton je dobio mandatara za sastav nove Vlade TK. Za tu je funkciju imenovan dr. Denijal Tulumović. Treba istaći da je prof. dr. Denijal Tulumović predsjednik Općinskog odbora SDA u Živinicama.. Zaposlen je u Klinici za interne bolesti, Odjeljenju za nefrologiju i dijalizu JZU UKC Tuzla, gdje obavlja funkciju Načelnika klinike.  Između ostaloga dobitnik je, sa grupom autora, priznanja Tuzlanska plaketa Općinskog vijeća Tuzla, te Zlatnu spomen plaketu općine Živinice za naročit doprinos u borbi za slobodu Bosne i Hercegovine, očuvanje demokratije, zaštite osnovnih ljudskih prava i sloboda čovjeka.

Podsjećamo, vlast u Tuzlanskom kantonu od petka zvanično čine dva zastupnika koji su još uvijek članovi SDP-a, zatim jedan iz PDA uz  9 članova SDA, po dva iz SBB i Stranku za BiH i tri iz DF-a. U parlamentarnoj većini najviše zastupnika trenutno ima SDA te je zbog toga upravo ovoj stranci pripala premijerska pozicija. Inače, SDA su pored premijerskog mjesta u Tuzlanskom kantonu pripala još četiri ministarstva. Međutim , na  današnjoj sjednici Povjereništva Kantonalnog odbora SDA nije bilo govora o osobama koje će se naći na čelima tih ministarstava.

Čaušević je kazao da, nakon odluke o mandatru slijedi ustaljena procedura.  Predsjedniku Skupštine TK Žarku Vujoviću će dostaviti  ovu stranačku odluku na postupanje.

Više pogledajte u video prilogu.

Pročitajte...