Nabujala Tinja poplavila oko 100 hektara poljoprivrednog zemljišta

Pravi prolom oblaka, koji je u noći sa subote na nedjelju zahvatio područje općine Srebrenik, prouzrokovao je nagli rast vodostaja rijeke Tinje.

Prema informacijama iz Operativnog centra Civilne zaštite Srebrenik, vodostaj Tinje u nedjelju u ranim jutarnjim satima dostigao je nivo od 316,20 centimetara.

Najteže stanje je na području mjesne zajednice Špionica Centar, gdje se nabujala Tinja izlila iz svog korita i poplavila oko 100 hekatara poljoprivrednog zemljišta.

Kako ističe Bajro Imširović, načelnik Općinske službe civilne zaštite Srebrenik, nabujala Tinja u centru ove mjesne zajednice u blizini Željezničke stanice prodrla je i u dvorišta sedam stambenih objekata.

Na terenu su pripadnici Općinske službe civilne zaštite i Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik, koji, uz pomoć pumpi, crpe vodu iz poplavljenih dvorišta i podrumskih prostorija.

Uzvodno od Špionice, rijeka Tinja je u okviru svog korita, a u jutarnjim satima njen nivo je opao za oko 50 centimetara, tako da za sada nema opasnosti od novih poplava.

 (RTVTK/AVAZ)