Najava koncerta Škole harmonike Dejana Milkunića

Povodom 3. godišnjice rada i postojanja Škole harmonike Dejana Milkunića, koja funkcionira u sklopu JU “Centar za kulturu” Tuzla dana 09.03.2018.godine u 18:00 sati, biće upriličen koncert članova i polaznika, na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla, organizacionoj jedinici Centra za kulturu Tuzla.

Škola harmonike niže uspjehe u vidu koncerata, nastupa i učešća na mnogobrojnim festivalima. Samo u prethodnoj godini članovi Škole harmonike Dejana Milkunića učestvovali su u Ljetu u Tuzli 2017, u obaranju Guinisovog rekorda na manifestaciji najvećeg orkestra harmonikaša na prostorima Bosne i Hercegovine, zatim mnogobrojnim promocijama i kulturnim manifestacijama pod pokroviteljstvom Grada Tuzla i drugih kulturnih institucija kao što su: Muzej sjeveroistočne Bosne, Narodno pozorište Tuzla, Narodna univerzitetska biblioteka Tuzla, BKC Tuzla, i slično.

Članovi Škole harmonike su u prethodnoj godini osvojili veliki broj nagrada i priznanja, kao i dva pehara na međunarodnom takmičenju harmonikaša u Beogradu, Takmičenju harmonikaša Ilidža, Međunarodnom takmičenju harmonikaša Borovo, u kategoriji narodne i klasične muzike.

Ova škola je već postala prepoznatljiva u njegovanju tradicije Bosne i Hercegovine, te podučavanju članova škole u klasičnoj muzici po europskim standardima i nastavnim planovima.

U ovoj godini planiran je veliki broj nastupa kako na državnom tako i međunarodnom nivou, te odlazak na međunarodna i svjetska takmičenja u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Italiji itd..Škola harmonike priprema veliko iznenađenje (performans), o kojem će svi zainteresovani biti informisani na najvećem bosanskohercegovačkom festivalu sevdalinke: “Sevdalinko u srcu te nosim”.

Ulaz za posjetioce je slobodan.