Najvažniji turnir za ženski rukomet u BiH, juniorkama ne fali želje i motiva za što bolji rezultat

Danas počinje najvažniji turnir za bh. ženski rukomet u ovoj godini, IHF/EHF Women’s Trophy 2018, koji će se u Tuzli održati od 29. maja do 3. juna. Medijima su se, na jučerašnjoj pres konferenciji obratile Lejla Hairlahović (generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH), Kornelija Rajković Leko (selektorica juniorske reprezentacije BiH) i naše tri rukometašice Adelisa Dautović, Amela Džakmić i Andrea Soldo.

– Mi smo zadovoljni jer smo prošli sve inspekcije EHF-a. Još su nam ostali neki detalji i sve će onda biti spremno za početak turnira. EHF je posvetio zaista veliku pažnju turniru, uložili su mnogo u njega i prenosiće, putem svoje platforme sve utakmice. Mi pozivamo publiku da dođe i da podrže posebno našu reprezentaciju, istakla je Lejla Hairlahović, generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH.

Selektorica juniorske reprezentacije BiH, Kornelija Rajković Leko istakla je kako je zadovoljna pripremama u Grudama i Lukavcu, ali i smještajem i gostoprimstvom u tim gradovima.

– Curama je bilo naporno, one nisu navikle na ovakav rad i vidim da su malo umorne. Danas imaju dan odmora i psihičku pripremu za Azerbejdžan. Za nas je ovo sve novo i stvarno ističem kako je ovo veliki korak za ženski rukomet u BiH. Moje najveće očekivanje je bilo da se sve pokrene i da se uspije zadržati kada je reprezentacija u pitanju. Uvjerena sam da će djevojke dati sve od sebe da se postigne što bolji rezultat na turniru, rekla je selektorica.

Adelisa Dautović članica je ŽRK Bihać. Kaže kako je zadovoljna odrađenim poslom.

Pripreme su dobro prošle, dali smo svoj maksimum, trudile smo se… Dosta smo se uigrale za ovo kratko vrijeme, a radili smo dosta na taktičkim pripremama. Vjerujem da možemo mnogo, rekla je Dautović.

Amela Džakmić iz zavidovićke Krivaje također je istakla kako se na pripremama dobro radilo.