Najveće priznanje JOB-a za premijera Tuzlanskog kantona (FOTO)

Predsjednik Jedinstvene organizacije demobilisanih boraca TK Faruk Šahović, danas je sa saradnicima premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću uručio „Grb Unije veterana“, najveće priznanje koje ova organizacija dodjeljuje. Kako je istaknuto ovom prilikom Priznanje je dodijeljeno za nesebičnu pomoć i podršku u realizaciji programskih ciljeve i zadataka Unije.

„O veličini i značaju ovog priznanja govori i činjenica da je ono do sada, prije ove današnje dodjele, dodijeljeno samo posthumno rahmetli predsjedniku Aliji Izetbegoviću i simbolu odbrane BiH i jednom od prvih organizatora otpora Nusretu Šišiću – Dedi. Imajući u vidu ogroman doprinos koji je premijer Gutić i Vlada Tuzlanskog kantona u proteklim godinama dala zaštiti boračke populacije, odlučili smo se da Premijer Gutić, i sam učesnik odbrambeno oslobodilačkog rata,  po svim osnovama zaslužuje da bude dobitnik Grba“, rekao je prilikom uručenja predsjednik Šahović.

Premijer Gutić se zahvalio na ukazanoj časti i uručenom priznanju, te dodao da uručenje ovog priznanja znači i izvjesnu obavezu, „obavezu da i u narednom periodu uvijek na umu imamo one koji su nam omogućili da danas uživamo u slobodi“.

Pročitajte...