Narednih dana odluka o slučaju “Nuić”

“Na tehničkom sastanku u sistem EHF-a nije bio unijet igrač s brojem ’27’. Brojao sam dva puta i imao sam 16 igrača na spisku. U tom trenutku tehnički je bilo nemoguće isprintati zapisnik, kako bih ga podijelio ekipama i novinarima. Budući da nije bilo tehničke mogućnosti da se zapisnici isprintaju u dvorani, organizatori su ih isprintali u kancelariji sudije i poslije toga ih više nisam kontrolisao. Svako od odgovornih lica prije utakmice mora pregledati zvanične zapisnike kako bi ustanovili da je li sve uredno napisano. Vođa bh. ekipe je to učinio i potpisao se na zapisnik. Budući da Nuić nije bio u zapisniku morao sam reagirati u toku meča. Očito je u pitanju tehnička greška. Kontaktirao sam odgovorne u EHF-u, jer sam morao Nuića unijeti u zapisnik zbog postignutog gola i isključenja. U suprotnom slučaju ne bih mogao dovršiti zapisnik. Švicarci su se žalili i najavili su protest. Sutra (ponedjeljak) napravit ću posebni izvještaj i poslat ga u sjedište EHF-a u Beču. Poslat ću i sve zapisnike s utakmice s potpisima odgovornih lica. U svakom slučaju odluka EHF-a ne može biti donijeti prije nego što pošaljem izvještaj. Mogu istaći da ima veliki broj krivaca, od samog organizatora do odgovornih lica. Ipak, nadam se da će na kraju pobijediti sport”, rekao nam je Repenšek.

Iz Rukometnog saveza BiH sinoć su saopćili da se problem desio prilikom prekucavanja zapisnika utakmice budući da je naša reprezentacija uredno prijavila na tehničkom sastanku 16 igrača i četiri ovlaštene osobe, uključujući i Tomislava Nuića.

Prilikom prekucavanja zapisnika od strane delegata učinjena je, kako su naveli iz našeg Saveza, greška te delegat nije upisao prijavljenu ekipu za utakmicu, a direktor bh. reprezentacije Gordan Muzurović istakao je kako je Repenšek priznao propust.

Podsjetimo, u odlučujućem susretu kvalifikacija rukometaši BiH sinoć su u tuzlanskom Mejdanu pred 4.500 gledalaca pobijedili direktnog konkurenta za prvo mjesto u grupi 6 selekciju Švicarske s rezultatom 21:15.

(RTVTK/KLIX)

Pročitajte...