Narednih dana u BiH padavine i pad temperature

– U srijedu se snijeg očekuje u većem dijelu zemlje, a prognozira se uglavnom između pet i 15 centimetara sniježnog pokrivača, najviše do 20 centimetara

Oblačno vrijeme sa slabim snijegom i susnježicom očekuje se i narednih dana, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH. U utorak će u Bosni padati snijeg, a u Hercegovini slaba kiša. Jačanje padavina se očekuje tokom noći na srijedu.

U srijedu se snijeg očekuje u većem dijelu zemlje. Prognozira se uglavnom između pet i 15 centimetara sniježnog pokrivača, najviše do 20 centimetara. Na zapadu, jugu i jugoistoku Hercegovine kiša, gdje se krajem dana i u ranim jutarnjim satima u četvrtak očekuje da kiša pređe u susnježicu ili snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka uglavnom između minus četiri i nula, na jugu zemlje između tri i sedam.

U četvrtak takođe oblačno sa slabim snijegom. Od sredine dana prema večernjim satima na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine lokalno slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Temperatura zraka većinom između minus pet i nula, na jugu od nula i četiri stepena.

Pročitajte...