Narednih dana u BiH sunčano uz jutarnju maglu, od četvrtka padavine

– Jače naoblačenje sa jačim padavinama se očekuje sa sjeverozapada u noći na petak

U ponedjeljak prijepodne je izgledna magla po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, Krajini, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar u Bosni slab južnog smjera. U Hercegovini vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva stepena Celzijusa, a najviša uglavnom između sedam i 13 stepeni, saopštio je Federalni hidrometeološki zavod (FHMZ) BiH.

U utorak se u Bosni i Hercegovini također prognozira sunčano vrijeme sa malom do umjerenom naoblakom. Krajem dana povećanje oblačnosti na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. Najviša dnevna temperatura zraka kretaće se uglavnom između sedam i 13 stepeni Celzijusovih.

U srijedu, više oblačnosti očekuje se na zapadu i jugozapadu Bosne i u Hercegovini. U ostalim područjima umjerena naoblaka, prolazno i pretežno oblačno.

U četvrtak povremeno slaba kiša u zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne i u Hercegovini. Jače naoblačenje sa jačim padavinama se očekuje sa sjeverozapada u noći na petak. Većinom kiša, na planinama snijeg.

U Krajini je u nizinama izgledna susnježica ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva, na jugu do pet stepeni Celzijusovih, a u Krajini i do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između sedam i 13.

Pročitajte...