Narednih dana u Bosni s kišom i snijegom, sunčano u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana ili u večernjim satima u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne bit će sa slabim snijegom ili susnježicom. U Hercegovini prijepodne je moguća slaba i mjestimična kiša. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnje temperature od -3 do 3, u Hercegovini od 6 do 10, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 stepeni.

U Bosni će u subotu, 2. decembra, biti oblačno, a u Hercegovini pretežno sunčano. U jutarnjim satima u Bosni je moguće provijavanje slabog snijega. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 3 do 8, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 8 do 12 stepeni.

U Hercegovini će u nedjelju, 3. decembra, biti oblačno vrijeme s kišom i snijegom u Bosni. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu do 11, a dnevne od 4 do 9, na jugu od 11 do 16 stepeni. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima pad temperature zraka.

U Bosni će u ponedjeljak, 4. decembra, biti umjereno do pretežno oblačno, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od -8 do -2, na jugu od 2 do 6, a dnevne od -2 do 3, na jugu od 6 do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Biometeorološke prilike danas će biti nepovoljne. Hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama u unutrašnjosti zemlje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba. Na jugu nešto ugodnije, uz više temperature, pri tome tmurno. Sa dolaskom noći opšta slika će se posvuda djelomično popraviti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Pročitajte...