Nastavlja se izgradnja puta preko Karaule: Danas potpisivanje ugovora vrijednog 10 miliona KM

SARAJEVO, 2. februara (FENA) – U Sarajevu će danas biti potpisan ugovor za završetak radova na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj – Podpaklenik, s planinskim prijevojem Karaula i ugovor za nadzor radova na istoj dionici.

  Ugovore će, uime naručitelja JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, potpisati direktor Ljubo Pravdić te predstavnici najuspješnijih ponuđača.

Ugovor za završetak radova na magistralnoj cesti M-18, dionica Kladanj – Podpaklenik, s planinskim prijevojem Karaula, bit će potpisan s konzorcijem u sastavu Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i GP ŽGP d.d. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 9.974.910,86 KM, a rok za završetak radova je 12 mjeseci.

Ugovor za nadzor radova na završetku magistralne ceste M-18, dionica Kladanj – Podpaklenik, s planinskim prijevojem Karaula, bit će potpisan s konzorcijem u sastavu Trasa d.o.o. Sarajevo i DESIGN&QC d.o.o. Sarajevo. Vrijednost ugovora je 877.386,48 KM

JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo navode da su na potpisivanje ugovora pozvani premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić, te predstavnici Investitora i izvođača radova i nadzora. Ugovori će se finansirati iz kreditnih sredstava Evropske investicijske banke (EIB).

Ugovori će biti potpisani u prostorijama JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

(RTVTK/FENA) J.Č.

Pročitajte...