Nastavljena ranije prekinuta sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je prekinuta 20. juna, nastavljena je danas razmatranjem Izvještaja o razlozima neprimanja Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguravanje kvaliteta BiH u punopravno članstvo Evropske organizacije za osiguravanje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA), s konkretnim prijedlogom mjera za otklanjanje uočenih slabosti.

Poslanici bi trebali razmatrati i Informaciju o aktuelnoj poziciji, ocjeni spremnosti i sposobnosti Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH) da organizira i provede fer izbore u oktobru 2018. godine, a predlagači te tačke dnevnog reda su poslanici Senad Šepić, Hanka Vajzović, Jasmin Emrić i Zaim Backović.

Ranije utvrđenim dnevnim redom predviđena je i rasprava o radu, aktivnostima i postupcima CIK-a BiH u svjetlu predstojećih općih izbora i potrebe da budu organizirani u fer i poštenoj atmosferi, a tu tačku predložili su poslanici Damir Arnaut i Saša Magazinović.

Preporuke za reformu energetskog sektora, trebala bi biti posljednja tačka dnevnog reda, a predožili su je poslanici Momčilo Novaković, Hanka Vajzović, Saša Magazinović, Predrag Kožul, Mirsad Isaković, Lazar Prodanović i Jasmin Emrić.

Nakon što iscrpe preostale tačke dnevnog reda, poslanici bi se trebali izjasniti o svim tačkama koje su razmatrane u okviru te sjednice.

Po okončanju ove, planirano je održavanje i nove sjednice Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Pročitajte...