Nevrijeme nanijelo veliku štetu SKPC Mejdan

Olujno nevrijeme koje je sinoć pogodilo područje Tuzle nanijelo je i velike štete SKPC Mejdan.  Voda je ušla u čitav objekat, a najviše su stradali parket u velikoj dvorani i kuglana.

“Voda je prodrla u sve poslovne prostore, veliku dvoranu, kuglanu, ugostiteljski dio objekta, tehnički dio objekta gdje su tehnički pogoni, svlačionice…tako da u tom trenutku nismo mogli reagovati. Kad se malo situacija smirila došli su vatrogasci u ispomoć i uspjeli smo dodatno da evakuišemo vodu. Nakako smo se bili bazirali na veliku dvoranu i svlačionice da to pokušamo spasiti, što se može spasiti, međutim kad smo evakuisali vodu iz velike dvorane vidjeli smo da ispod parketa je bilo sigurno 15 cm vode. Danas na neki način radimo gruba čišćenja. Očekujemo u narednom periodu da će izaći procjenitelj i da se procjeni iznos. Šteta je ogromna. Po izvještaju parketara, parket u velikoj dvorani je upotpunosti uništen, također i kuglana. Samo na te dvije stavke su veliki gubici, velika šteta”, izjavio je direktor SKPC Mejdan Jasenko Elezović.

Ogromnu štetu pretrpio je i KBS Tuzla. Nova trening sala kao i klupske prostorije su upotpunosti uništene, potvrdio nam je direktor kluba Fikret Selman:

“Pošto smo malo niži od nivoa hodnika u Mejdanu najviše smo nastradali. Stvorila se jedna akumulacija, jezero od nekih 70 cm. Dosta smo toga sanirali i borimo se i dalje. Opremu smo spasili, što se moglo spasiti. Trenutno čistimo, dezinfikujemo. Još nam je ostalo da izvučemo vodu i onda ćemo nastaviti dalje raditi da pripremimo za trening.”

U narednim danima očekuje se finansijska procjena štete, a sigurno je da će ona iznositi više stotina hiljada konvertibilnih maraka.

Pročitajte...