Nevrijeme u Tuzli: Obustavljen saobraćaj prema Kalesiji i Bijeljini (FOTO)

Nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je danas u poslijepodnevnim satima Tuzlu. Kako su nam kazali u Operativnom štabu Civilne zaštite Tuzla dobili su dojave građana Gornje Tuzle u kojoj je bilo najviše padavina. I iz BIHAMK-a javljaju da je jako nevrijeme oborilo drveće u putnom pojasu u naselju Seljublje na regionalnoj cesti Tuzla – Bijeljina, zbog čega je na ovoj dionici puta otežan saobraćaj, koji trenutno reguliše policija. Put za Kalesiju obustavljen je zbog klizišta kazali su nam u MUP-u TK, dodavši da se još uvijek prikupljaju informacije sa terena.

 

BIHAMK – Zbog klizišta obustavljen saobraćaj na putu Simin Han – Priboj

SRAJEVO, 27. jula (FENA) – Zbog aktiviranja klizišta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Simin Han-Priboj, kod mjesta Seljublje.

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina, upozorava se na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz, kao i na učestale odrone. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Zbog održavanja 46. Internacionalne turističke Una regate (25.-28.07.), u vremenu od 17.00 do 24.00 sata, obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-5 prolaz kroz centar Bihaća i preusmjerava na alternativne pravce.

Na magistralnom putu M-5 Bosanski Petrovac-Bihać, na dionici Dubovsko-Ripač (na dionici od uključenja sa regioalneog puta R-408 od naselja Orašac/Ćukovi do isključenja Ripač/Račić)  održava se 10. Biciklistički rekreativno-turistički kamp-maraton „Stazama Bosanskih kraljeva 2018“, Za vrijeme održavanja ove biciklističke utrke vozila će saobraćati usporeno, u smijeru kretanja učesnika utrke.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, tunel Grab, Treševine, Ban Brdo i vijadukt  Bojnik.

U toku su radovi na redovnom održavanju na magistralnom putu M-18 Semizovac-Srednje, zbog čega se na mjestima izvođenja radova saobraća naizmjenično, jednom trakom. Radovi se izvode i na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) gdje se saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama u režimu odvijanja saobraćaja i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška, pojačan je promet vozila na ulazu u našu zemlju, a na GP Ivanica na izlazu iz BiH, odnosno ulazu u Hrvatsku. Zbog radova na građevinskom miniranju u blizini GP Gornji Brgat u Hrvatskoj, danas od 14.00 do 15.00 sati doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 do 40 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(RTVTK/FENA) E.F.

Pročitajte...