Nezavisni blok započeo predizbornu kampanju obilaskom svih 13 opština Tuzlanskog kantona

Nezavisni blok Tuzlanskog kantona (NB TK) je započeo sa predizbornom kampanjom u petak, 07. septembra i to obilaskom svih 13 opština ovog kantona tokom vremenskog perioda od jednog dana. Kandidati i članovi kantonalne koordinacije NB TK su tokom dana razgovarali sa na stotine građana iz svih opština najmnogoljudnijeg kantona u FBiH. U svakoj od opština, kandidate su dočela lokalni članovi ovog političkog projekta, zajedno sa nadležnim opštinskim koordinatorima.

Prelaskom 400 kilometara puta, delegacija NB TK je pokazala da nastoji posvetiti jednaku pažnju svakoj od opština Tuzlanskog kantona i da je jedan od ključnih principa njihovog političkog djelovanja ravnomjeran ekonomski razvoj. Rano ujutru, delegacija NB TK je posjetila Kladanj, Banoviće, Živinice, Kalesiju i Sapnu. Tokom dana, događaji i druženja su organizovani u Teočaku, Čeliću, Srebreniku, Gradačcu i Doboj Istoku, dok su predvečer ista organizovana u Gračanici, Lukavcu i Tuzli. Na čelu delegacije za obilaske opština je bio Admir Čavalić, glavni koordinator NB TK i nosilac kantonalne liste, zajedno sa Almirom Šahinpašićem koji je nosilac federalne liste za izbornu jedinicu 403.

Ovim posjetama je zvanično označen početak kampanje NB TK. Kada je riječ o Nezavisnom bloku BiH, centralni skup povodom predizoborne kampanje će se održati u nedjelju, 09.septembra, u prostorijama Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Srdačan pozdrav,

Press služba Nezavisnog bloka Tuzlanskog kantona

Pročitajte...