NFSBiH podijelio sredstva koja su pristigla iz UEFA-e

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

NFSBiH je saopštio da je u proteklom periodu klubovima svih nivoa takmičenja podijelio sredstva koja su pristigla iz UEFA-e. Riječ je o sredstvima namijenjenim prevladavanju posljedica nastale štete izazvane pojavom koronavirusa i pandemijom COVID-19 u svijetu.

Prema riječima Adnana Džemidžića, generalnog sekretara Saveza, NS/FS BiH, kako je ranije najavljivano, protekle sedmice je svim klubovima m:tel Premijer lige BiH, klubovima entitetskih takmičenja 1. lige Federacije BiH i 1. lige Republike Srpske dostavio sredstva koja su pristigla iz UEFA. Sredstva su distribuirana u skladu sa odlukom Izvršnog odbora NS/FS BiH. Takođe, za niže organizacione nivoe su podijeljeni dezinfekcioni setovi, koji su Premijerligašima i klubovima entitetskih liga uručeni prije 1. kola njihovih takmičenja.

NS/FS BiH je u cijelosti ispunio sve obaveze prema klubovima. Kako je kazao Džemidžić, zadovoljni su onim što su do sad uradili, jer je sva pomoć stigla na lice mjesta u materijalnom obliku, a finansijska pomoć je prošle sedmice bila na računima entitetskih saveza i klubova. Savez će i dalje nastaviti da pomaže sve organizacione nivoe takmičenja u skladu sa svojim mogućnostima, prema odlukama Izvršnog odbora.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
00:04:01
Popularno