Ništa od povratka navijača na tribine u Premijer ligi BiH

Vlada Federacije BiH danas je donijela odluku o ukidanju policijskog sata, ali nije razmatrana opcija povratka navijača na tribine. Vlada FBiH danas nije raspravljala o povratku publike na stadione i za sada o većem bh. entitetu neće biti navijača na tribinama. Podsjetimo, jučer je u Republici Srpskoj donijeta odluka da publika može na tribine, no u Federaciji se danas nije ni raspravljalo o tome.

Nakon  jučerašnje sjednice entitetskog štaba za vanredne situacije u RS-u, donijeta je odluka o ublažavanju dosadašnjih mjera koje su bile obavezne zbog pandemije koronavirusa.Tako je po novim mjerama od 21. maja dozvoljeno okupljanje publike na sportskim takmičenjima u manjem bh. entitetu, ali to je sada sve uzaludno.

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine ne može ići protiv mjera koje je Vlada Federacije donijela, pa tako navijače do kraja sezone nećemo gledati na bh. terenima. Publika se na tribine vraća širom Evrope. Zbog povoljne epidemioliške situacije dozvoljeno je prisustvo ograničenog broja navijača, no iako je situacija sa virusom u BiH mnogo bolja nego proteklih mjeseci, publika se neće vraćati u ovoj sezoni.

Svakako se nadamo da će situacija biti drugačija na početku naredne sezone i da će publika biti na tribinama od prvog kola u sezoni 2021/2022. Na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Borca je vodeća sa četiri boda ispred Sarajeva. Očekivalo se da bi igrači ovog tima eventualno osvajanje titule mogli proslaviti po navijačima, ali to se očigledno neće desiti.