Noć istraživača: Sajam nauke ponovo u Tuzli, prijavite se!

dig

Poštovani prijatelji nauke i istraživanja,

Sa oduševljenjem vas obaviještavamo da je i ove godine posljednji petak u septembru (27.9.2019.) rezervisan za „Evropsku noć istraživača“, i da je našem timu po osmi put zaredom pripala čast da organizira ovaj, sada već, tradicionalni festival nauke u Bosni i Hercegovini.

Učinili biste nam veliku čast i zadovoljstvo ukoliko biste i ove godine, bili u mogućnosti da nas podržite u planiranim aktivnostima i budete naš partner, te predstavite svoj rad i uspjehe našoj brojnoj publici i posjetiteljima u devet gradova „Evropske noći istraživača u BiH“ (ove godine družimo se u Tuzli, Banja Luci, Bijeljini, Brčkom, Goraždu, Konjicu, Mostaru, Sarajevu i  Trebinju).

Vođeni ambicijom Evropske unije da Evropa postane najdinamičnija konkurentna ekonomija na svijetu zasnovana na znanju, već godinama u Bosni i Hercegovini organizijemo druženja kroz „Evropsku noć istraživača“, kako bismo nauku i istraživanja približili građanima i učinili je zanimljivijom za sve.  Za više informacija o „Evropskoj noći istraživača u Bosni i Hercegovini“ posjetite web stranicu  http://nocistrazivaca.ba/ ili  http://www.facebook.com/NocIstrazivacaBiH !

Prošle  godine u „Evropskoj noći istraživača“ nadmašili smo sami sebe – očekivali smo puno, uradili mnogo više, postigli još više! I sretni smo zbog toga, jer brojka od 20.000 posjetitelja s kojima smo zajedno kreirali bolje sutra nam govori da naš posao radimo dobro. I da trebamo tako nastaviti. I hoćemo, jer želimo da nauka bude dio svakodnevnice naših sugrađana tokom cijele godine, kao što je to postala za nas.

Želja nam je da i  ove godine, kroz slogan “LET’S STEAM. Stvarajmo nove prilike.”, građanima Bosne i Hercegovine predstavimo planirane aktivnosti u što većem obimu, stoga Vas najljubaznije pozivamo da budete partner  u realizaciji ovog partnerski interesantnog programa, te da predstavite vaše aktivnosti  stručnoj zajednici ali i široj javnosti Bosne i Hercegovine.

Mogućnosti prezentacije su raznolike od promocije na Sajmu nauke i inovacija, pojedinačnih aktivnosti ili pak posebno osmišljenih programa. 

dav

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ove manifestacije i prilike koje ona donosi te da ćete u okviru svoje djelatnosti i mogućnosti postati dijelom ovogodišnje “Noći istraživača”.

Srdačan pozdrav,

Sadmir Delic,

Email: sadmir.delic@rps.edu.ba

Telefon:062558891