NOGOMET: Moguće odgađanje utakmice sa S.Irskom

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jutros je otišao dopis prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem se traži odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, koja je planirana da se 26. marta odigra u Zenici.

Podsjetimo, zbog korona virusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti.

Tako i sport bilježi nezapamćene posljedice u posljednjih nekoliko dana.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem marta bi trebala igrati prvi susret u baražu za Europsko prvenstvo. Nogometni savez BiH je bio planirao pustiti, pa zaustavio prodaju ulaznica, za susret u kojem  Zmajevi trebaju ostvariti dvije pobjede da bi se plasirali na Euro 2020.

Iz Slovačke je stigla vijest da će se drugi susret baraža u Bratislavi, između Slovačke i Republike Irske, igrati bez gledalaca.

Sve je krenulo  igranjem pred praznim stadionima, a kako sada stvari stoje brojne će utakmice biti odgođene i upitan je završetak ligaškog dijela takmičenja u europskim državama.

Za naredni period su otkazana sva planirana okupljanja mlađih kategorija (kampovi i prijateljske utakmice), a prvenstvena takmičenja u sljedeća dva kola će biti održana bez prisustva gledalaca. Ostale mjere će biti preduzimane u skladu sa trenutnom situacijom, a provodiće se aktivnosti na realizaciji propisanih odluka nadležnih državnih organa.

Administracija NSBiH je u stalnom kontaktu sa UEFA-om.

Uskoro će se oglasiti i iz Nogometnog/Fudbalskog savez BiH.