Volim ovo mjesto, nedjeljom od 20:00 sati!

Početkom jula,  svake nedjelje od 20 sati u programu RTV TK, gledaoci  će moći pogledati novu ljetnu turističku emisiju „Volim ovo mjesto“. Svojevrsni je to nastavak emisije „Nedjeljni kolaž“ u novom ljetnom ruhu i u novom terminu.

Svaki grad ili mjesto u TK ima prepoznatljiva obilježja,  a mi ćemo neka od njih predstaviti  u ovoj emisiji uz uspomene na tradiciju i stare običaje te donijeti atmosferu i kolorit gradova ovog kantona.

Kako gradovi i mjesta u TK žive ljeti?  Koje turitičke destinacije obići?  Šta su  turističke perspektive? Sve to ćemo otkriti u ovoj emisiji.

To znači da i dalje obilazimo mjesta i gradove u TK, s tim što emisije snimamo na otvorenom, u restoranima, ljetnim baštama, hotelima, bazenima i shodno tom ljetnom koloritu,  promovišemo turizam i turističke destinacje ovog područja.  Ovakve emisije itekako imaju svoju publiku.

Pomenula sam Nedjeljni kolaž  u kojem smo promovisali gradove TK , a pomenula bih i emisiju Turistička patrola koja je na našem programu emitovana 2017 u okviru naše ljetne šeme i bila je u potpunosti posvećena turizmu. Emisija “Volim moje mjesto” je svojevrsni spoj  spomenutih emisija i njihovih  sadržaja, a projekat  su podržali  i Turistička zajednica TK  i Vlada TK, odnosno,  Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, kaže urednica emisije Edisa Merdić.

Bit će ovo prilika da se gledatelji podsjete na mnoga neotkrivena mjesta za odmor na anšem kantonu.

Naši partneri u projektu, TZ TK i resorno ministarstvo na čelu sa ministrom Mirsadom Gluhićem prepoznali su značaj medija u promociji turizma . Želimo našim gledateljima pokazati kako živjeti turizam, kako promovisati ono što je dobro, ukazati na one manje dobre strane, predstaviti  razvojne turističke pravce i naravno, pokazati da u našem kantonu zaista ima atraktivnih, privlačnih turističkih destinacija  koje treba posjetiti, dodaje ona.

Naš zajednički cilj je da i kroz ovu emisiju potaknemo stanovnike TK i sve druge da i sami doprinesu  promjeni našeg odnosa prema kulturno-historijskom naslijedju, kao i prirodnim ljepotama, odnosno, turističim potencijalima ovog kraja u cjelini , što bi moglo doprinijeti boljoj afirmaciji turizma u budućnosti.“

Emisija se realizira uz saradnju i Zavoda za očuvanje i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeda TK .

U prvoj emisiji, koja će se emitirati u  nedjelju, 01. juLa, naša ekipa je e posjetila Etno avliju Mačkovac na  području općine Banovići. Povod za posjetu ovom mjestu je uvijek i iznova  zanimljiv –svojevrsni muzej na otvorenom,  spreman   za  nove turističke posjete….

Emisiju “Volim ovo mjesto” gledajte nedjeljom od 20 sati!