Novalić – Munoz: Dobri rezultati potpore zapošljavanju

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je razgovarao s novoimenovanim šefom Ureda Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu Emanuelom Salinasom Munozom, koji je ovu dužnost preuzeo prije dva dana.

Federalni premijer upoznao je gosta o rezultatima provedbe zadataka iz Reformske agende, te ukazao na neke oblasti u kojima bi Svjetska banka mogla pružiti potporu.

Jedna od njih je zdravstvo, kao oblast u kojoj federalna razina nema potpunu nadležnost.

Razgovarano je i o dobrim rezultatima potpore zapošljavanju koju je, kroz Uredbu o poticanju zapošljavanja iz 2015. godine, osigurala Vlada Federacije BiH. Uspjeh se ogleda i u činjenici da je dvije godine od početka projekta u radnom odnosu ostalo 64 posto zaposlenih na ovaj način. Novalić je kazao kako ovu aktivnost treba nastaviti i u tome bi pomoć Svjetske banke bila iznimno bitna.

Federalni premijer zahvalio je na svemu što je Svjetska banka dosad učinila pomažući provedbu brojnih projekata u BiH, te izrazio uvjerenje u nastavak dobre suradnje stupanjem Munoza na dužnost šefa Ureda za BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J.Č.

Pročitajte...