Jutros oko 7:50 sati područje Petrinje i okoline pogodio je još jedan snažan potres čija je jačina u epicentru bila 4,2 stepena po Rihteru. Kako javljaju hrvatski mediji, potres se osjetio i u Zagrebu.

“Jutros, 4. siječnja 2021. godine u 07 sati i 49 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su prilično jak potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 4.2 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V-VI stupnja EMS ljestvice. Potres se osjetio u središnjoj Hrvatskoj”, iz Seizmološke službe Hrvatske.

Prethdno je na istom području rano jutros u 04:20, sa epicentrom dva kilometra sjeveroistočno od Petrinje, registrovan zemljotres jačine 3,5 stepena Rihterove ljestvice.

Razoran zemljotres pogodio je 29. decembra Hrvatsku, a najviše su stradali Petrinja, Glina i Sisak. U zemljotresu jačine 6,3 stepena Rihterove skale poginulo je sedmoro ljudi, među kojima i dvanaestogodišnja djevojčica, mnogo ljudi je povrijeđeno, a materijalna šteta je ogromna. Ovaj potres osjetio se u regionu.

Od tada se u Hrvatskoj svakodnevno registruju manji zemljotresi.