Nurkić tvrdi da igra daleko najbolju sezonu u karijeri, otkrio šta je bila prekretnica

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Jusuf Nurkić smatra da igra najbolju košarku u karijeri, a što više centar Trail Blazersa razmišlja o tome, to je sigurniji.

Ove sezone u prosjeku postiže 14,4 poena, uz 10,9 skokova i 2,8 asistencija, te je rangiran kao osmi najbolji defanzivac u NBA ligi.

“Individualno, ovo je moja najbolja sezona”, rekao je Nurkić za The Athletic, uz opasku “daleko.”

Sezona za bh. centra nije počela dobro. Portland Trail Blazersi su bili u problemima i na terenu i van njega. Veći dio prvog dijela sezone Nurkić je bio nezadovoljan. Bio je frustriran svojom ofanzivnom ulogom, ali krajem novembra stvari su počele da se mijenjaju.

Održan je značajan sastanak tima kada je Nurkić oslobodio svoje frustracije. U svom izlaganju, Nurkić je također potvrdio svoju posvećenost glavnom treneru Chaunceyju Billupsu i njegovom stručnom štabu. Zauzvrat, Bilups i ostatak stručnog štaba ukazali su mu dodatno povjerenje.

“Rekao sam Chaunceyu i igračima da mi se ne sviđa uloga u ekipi. Ali, rekao sam da poštujem Chaunceyja dovoljno da to i učinim. Rekao sam: ‘Poštujem te kao osobu, kao igrača, kao trenera i šta god tražiš od mene, uradiću to’,” rekao je Nurkić.

A možda je najvažniji za preokret bio nalet povreda i izostanaka u Portlandu povezanih sa koronavirusom, koji su Nurkića gurnuli u prvi plan.

“Uvijek sam vjerovao i znao koliko mogu, samo sam čekao trenutak da dođe”, rekao je Nurkić kada je postao centralna figura tima.

Sada kada je došao trenutak da bude u centru pažnje, nejasno je koliko će trajati.

Približava se rok za razmjenu igrača 10. februara, a pošto je on u posljednjoj godini ugovora i igra na tako visokom nivou, misli da interesanata neće manjkati. Bez obzira gdje se nalazio nakon isteka roka, ovog ljeta će postati neograničeno slobodan igrač.

Kaže da osjeća da neće biti razmijenjen u februaru, a u srcu želi da ostane u Portlandu i nakon ove sezone. Kako on to vidi, ima nedovršenih poslova na terenu i van njega. Želi pomoći u pronalaženju rješenja za problem beskućništva u Portlandu. Želi da pomogne ugostiteljima pogođenim pandemijom. I želi biti tamo kako bi otvorio novo košarkaško igralište koje je izgradio u Centru za obrazovanje i kulturu Bošnjaka u jugoistočnom Portlandu.

I uglavnom, želi da nastavi da igra sa svojim bliskim prijateljem i partnerom Damianom Lilardom.

“To je ono što želim da bude i dalje. Ovo sam ja. I samo ću se poboljšati”, kazao je Nurkić.

Nurkić se nalazi u fenomenalnoj formi, te je vezao šest uzastopnih double-double učinaka, a taj niz je prekinut u posljednjem meču kada je protiv Dallasa odigrao 30 minuta i za to vrijeme je postigao 18 poena te dodao osam skokova.

(RTVTK/Klix.ba)

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno