Obećano ispunjeno: Svih 1000 komada zaštitnih odijela dostavljeno JZU UKC-u Tuzla

Naša kompanija osigurala je nabavku 1000 (hiljadu) komada zaštitnih odijela za JZU UKC Tuzla, te je u prošloj sedmici, a u skladu sa informacijama o zaraženim na našem kantonu dostavljen prvi dio naše donacije, 200 komada zaštitnih odijela na JZU UKC Tuzla (VIDEO). Tom prilikom obećano je da će u vrlo kratkom roku biti isporučen i ostatak a sve u cilju pravovremenog reagovanja i zaštite zdravstvenih radnika. Kako smo i obećali, zaključno sa današnjim danom isporučen je i posljednji kontigent opreme, te je ukupno 1000 komada zaštitnih odijela na JZU UKC-u.

Izrazito smo ponosni na činjenicu da smo upravo ovom donacijom pomogli zdravstvenim radnicima i samim korisnicima u JZU UKC-u da se, koliko je to moguće, adekvatno zaštite u ovoj trenutnoj, složenoj epidemiološkoj situaciji uzrokovanoj pojavom koronavirusa (COVID-19).

Kako su istakli iz JZU UKC-a Tuzla ova donacija je došla u pravo vrijeme te je u mnogome pomogla da se zdravstveni radnici zaštite te pruže sigurniju medicinsku pomoć. Podsjećamo, ova donacija je naše hvala za sve doktore, medicinske sestre, tehničare i drugo medicinsko osoblje koji svakodnevno, u teškim uslovima, predano i kvalitetno brinu o zdravlju svih građana izlažući opasnosti svoje živote i živote svojih porodica.

Apelujemo na sve građane da se pridržavaju uputa Kriznog štaba Tuzlanskog kantona i Grada Tuzla te da maksimalno odgovorno shvate novonastalu situaciju. Ovim putem također želimo reći jedno veliko HVALA svima koji svojim svakodnevnim radom doprinose prevenciji širenja COVID-19 virusa.

Budimo zajedno – za našu zajednicu!
Više od 73 godine sa Vama – Vaš TEHNOGRAD-company !