Obilježen Dan općine Doboj Istok

I ove godine Dan Općine Doboj Istok obilježen je nizom kulturno zabavnih i sportskih manifestacija, polaganjem cvijeća na Spomen obilježju poginulim šehidima i borcima u Brijesnici Velikoj. Održana je i svečana sjednica Općinskog vijeća.
„Prošle su 22 godine od formiranja Općine Donoj Istok i možemo biti ponosni na njen razvojni put. Od vremena kada naši građani nisu imali osnovne uslove za normalan život do danas učinjeno je mnogo zahvaljujući međunarodnim organizacijama, kantonalnim strukturama vlasti, općinskim čelnicima, ali i građanima ove općine“, istakao je na svečanoj sjednici, načelnik Kemal Bratić.
“Koristim priliku da čestitam svim građanima Dan općine i ono što u posljednje vrijeme često kažem je da Doboj Istok ima svoju budućnost i perspektivu.Želim da se zahvalim svim našim privrednicima koji stvaraju zajedno sa nama pbolje uslove za život u ovoj općini.Naš zadatak je da stvaramo ambijent, a njihov da pomažu u tome da zapošljavaju naše građane i mlade.Ja im se na tome iskreno zahvaljujem”, istakao je načelnik Doboj Istoka, Kemal Bratić.
Svečanoj sjednici prisustvovala je i delegacija Vade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom, Denijalom Tulumovićem. Iako je jedna od najmlađih općina na području našeg kantona, istakli su zadovoljstvo da je Doboj Istok za kratko vrijeme postigao zavidne rezultate. „Još uvijek ostaje mnogo prostora za razvoj kako bi se građanima Doboj Istoka život učinio lakšim, sigurnijim i ljepšim. Vlada TK je usvojila nacrt Zakona o podršci nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i posebno nerazvijenim općinama TK, i uskoro će i ova općina dobiti priliku za nova ulaganja“, istakao premijer Tulumović.
“Na ovaj svečani dan moramo se prisjetiti najhrabrijih kćeri i sinova koji su odbranili ovaj prostor.Njima odajemo posebno priznanje i zahvalnost. Vlada TK je posebno osjetljiva na boračku kategoriju.Naše opredjeljenje je da za te kategorije i članove njihovih porodica uvijek možemo i moramo učiniti korak više.To je trajna obaveza svih nas koji se nalazimo na izvršnim funkcijama, izvršnil ili zakonodavnim tijelima”, naglasio je premijer Tulumović.
Zlatna plaketa općine Doboj Istok uručena je Sulejmanu Hasančeviću, a Zlatna značka općine Hajrudinu Škrebo, za doprinos u društvenom radu mjesnih zajednica. Nagrade su uručenene i učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje literarne radove. Nako svečane sjednice delegacije Vlade TK, općine Doboj Istok i boračkih udruženja položile su cvijeće na Spomen obilježje u Brijesnici Velikoj.

Pročitajte...