Od danas dostupno: Telemach u Sarajevu predstavio EON smart boks

Kompanije Telemach i United Grupa su u Sarajevu predstavile EON – smart boks koji spaja televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama.

Na prezentaciji je navedeno da će korisnici na svom televizoru moći da gledaju kanale iz Telemach ponude, koriste sve EON napredne funkcionalnosti, kao i sve android TV servise: You Tube, Google Play Music, Google Play Movies & TV, da na Google Play Gamesu skidaju i igraju igrice, te da koriste druge aplikacije iz Google Play Storea.

Gerenalni direktor Telemacha Admir Drinić rekao je da su se obavezali da najsavremenije svjetske tehnologije učine dostupnim svojim korisnicima i da donesu svjetske trendove u Bosnu i Hercegovinu.

Direktor sektora prodaje, korisničkih odnosa i marketinga Telemacha Kenan Đonko istakao je da EON pruža isto iskustvo na svim uređajima, što znači da su televizori, računari, telefoni i tableti međusobno sinhronizovani, tako da će korisnici moći da započnu gledanje filma iz video kluba na telefonu, a da nastave na televizoru.

Uz EON smart boks dolazi i novi daljinski upravljač sa bluetoothom i glasovnom pretragom, koji značajno olakšava pretragu sadržaja.

Od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju sedam dana gledanja unazad, a video klub će biti još bogatiji, s više od 12.500 naslova domaćih i stranih filmova i serija.

Sve nove funkcionalnosti, veći izbor naslova i kanala i još veće brzine interneta, bit će dio novih EON paketa, koji su dostupni već od 18. oktobra.

Pročitajte...