Od naredne sedmice muzika uživo u ugostiteljskim objektima na TK?

Danas je održan protest muzičara Tuzlanskog kantona, kojima je zbog važećih higijensko-epidemioloških mjera onemogućen rad. Nakon sastanka u Vladi TK dogovoreno je da će na narednoj sjednici Kriznog štaba biti razmotrena mogućnost ukidanja zabrane izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

U 5 do 12 počeli su protesti muzičara iz TK, kojima je zbog higijensko-epidemioloških mjera zabranjan rad u ugostiteljskim objektima. Predstavnici ističu da od početka pandemije skoro nikako ne rade. Ukazuju i na nepovoljan položaj muzičara.

  • Nemamo primanja nikakvog. Mi sviramo za novac. Mi svoj novac pošteno zarađujemo. Zamislite vi kada ja sviram i gledam hoće li ući inspekcija i policija. Ja treba da budem veseo, nasmijan da pjevam, a ne da strahujem – kaže Mustafa Sinanović, član Udruženja umjetnika i kulturnih radnika TK.

Predstavnike Udruženja umjetnika i kulturnih radnika TK na razgovore su primili predstavnici Vlade TK. Dogovoreno je da će na narednoj sjednici Kriznog štaba biti razmotrena mogućnost ukidanja zabrane izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

  • Ako dođe do izmjene mjere koja se odnosi na izvođenje muzike uživo u objektima, ono što treba potencirati je, kod svih onih koji posjećuju ugostiteljske objekte, vakcinacija, te da zajedno doprinesemo povećanju procenta vakcinisanog stanovništva na TK – naglašava Božo Jurić, ministar zdravstva TK.

Podsjećamo, mjere koje je donio Krizni štab ministar zdravstva TK a koje je usvojila Vlada TK, na snazi su više od 14 dana, a podrazumjevaju zabranu izvođenja muzike uživo u ugostiteljskim objektima.

Pročitajte...