Od nedjelje počinje sa radom Studentski centar Univerziteta u Tuzli

Odlukom Kantonalnog štaba Civilne zaštite dozvoljen je povratak studenata u studentske domove počev od nedjelje,  31. maja. Kako je istom Naredbom dozvoljena odbrana završnih radova, vježbi i ispita Zavod za javno zdravstvo TK izadao je i preporuke za odgovorno ponašanje i u Studentkom centru Univerziteta u Tuzli, a sve u cilju zaštite zdravlja studenata i osoblja.

Sobe očišćene, zajedničke prostorije dezinficirane ali hodnici još uvijek prazni. Ovo je slika koju smo zabilježili prilikom posjete Studenskom centru Univerziteta u Tuzli. Pavoljon jedan koji je korišten kao karantena za osobe koje su boravile u petnaestodnevnoj izolaciji nakon ulaska u našu zemlju, dezinficiran je i temeljito očišćen. „Mi smo išli u detaljnu dezinfekciju i dezinsekciju paviljona. Obavljeno je detaljno čišćenje pavoljona, a  očiščeni su svi objekti Univerziteta u Tuzli, tačnije Studentskog centra“. rekao je Jusuf Džihanović, direktor Studenstkog centra Univertizeta u Tuzli.

Svi paviljoni spremni su za studente koji se u svoje sobe mogu vratiti već u nedjelju. Na ulazu u Centar dočekaće ih dezinfekciona sredstva i jasne preporuke o odgovornom ponašanju. Temeljite se pripreme vrše i na osposobljavanju studentke menze koja će raditi u punom kapacitetu ali sa ogreničenim brojem studenata koji  mogu koristiti uslugu ishrane u isto vrijeme, a sve u skladu sa preporukama kriznih štabova o fizičkom razmaku.

 

Pročitajte...