Od prvog decembra privrednim subjektima na raspolagnaju mobilni timovi ZZO TK

U cilju prevencije korona virusa ZZO TK provodi nove mjere i aktivnosti pri pružanju usluga,  prvenstveno zbog smanjenja gužvi u njihovim poslovnicama. Zbog toga su formirani mobilni timovi čiji je zadatak ovjera knjižica i aplikacija premije osiguranja u firmamana području TK. Prvog decembra počeli su sa radom. “Želimo postići da građani bez neke stvarne potrebe ne dolaze u prostorije Zavoda. Na ovaj način želimo da umjesto njih vršmo ovjeru zdravstvenih legitimacija i aplikaciju premije osiguranja”, rekao je Rijad Kurtalić, portparol ZZO ZK. On ističe da će se komunikacija će odvijati između mobilnog tima i predstavnika poslodavca.

Uposlenici Zavoda ovjeravaće knjižice na period od tri mjeseca, a posebnom odlukom direktora postojaće mogućnost ovjere i do 6 mjeseci za mjeseci za redovne uplatioce odrinosa.  Iz Kantonalnog zavoda zdravstenog osiguranja pozvali su sve javne ustanove i sve veće privredne subjekte da iskoriste ovo pravo.

Formiranjem mobilnih timova želi se zaštititi zdravlje stanovnika ali uposlenika Zavoda. Oni građani koji ipak trebaju doći u prostorije moraju poštivati sve higijensko-epidemiološke mjere. Sve važne informacije o pravima osiguranici mogu potražiti i na veb stranici zavoda.

Pročitajte...