Odbojka: Počinje EuroVolley. BiH sutra protiv Srbije

Utakmicama Bugarska – Grčka u B i Rumunija – Turska u D grupi večeras počinje Evropsko prvenstvo za odbojkašice čiji su domaćini do 4. septembra Srbija, Bugarska, Hrvatska i Rumunija.

Po prvi put na prvenstvu Starog kontinenta nastupiće i naša ženska reprezentacija koja će svoje utakmicu u okviru A grupe igrati u Beogradu, a prvi meč ima sutra u 17 sati protiv domaće Srbije.

Pored Srbije, zajedno sa nama u grupi se nalaze Azerbejdžan, Belgija, Francuska i Rusija.

Odbojkašice su stigle u Beograd, a predstavnici Odbojkaškog saveza BiH su u Tuzli održali press-konferenciju na kojoj je predsjednik saveza Alija Fatić izrazio nadu da naša selekcija može izboriti plasman u naredni krug odnosno osminu finala:

“Sve cure koje su bile tu, osim Mlađenović i Isan, su tu, odnosno glavna šestorka koja nosi ovu reprezentaciju. Reprezentacija je jučer otputovala u Beograd gdje je lijepo primljena. Imala je trening sinoć i jutros i sutra u 17 sati otvaranje u Beogradu Srbija – BiH. Mi znamo koje Srbije, ali treba odigrati maksimalno dobro. Moramo tražiti plasman dalje protiv Azerbejdžana i Francuske. Azerbejdžan je takošer izuzetno jaka reprezentacija, međutim, imaju problema unutar svoje selekcije. Francuska je isto tako kvalitetna, ali mi možemo igrati protiv te dvije reprezentacije i da tražimo plasman u drugi krug, što je realno”.

Među 16 najboljih selekcija plasirat će se po četiri prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

Na press-konferenciji potpisan je i Ugovor o sponzorstvu između Odbojkaškog saveza BiH i kompanije Mozzart.

Pročitajte...