Odbojka: Ženska odbojkaška reprezentacija BiH se priprema za EP

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na Ilidži se priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Naša selekcija smještena je u grupu A sa domaćinom Srbijom, te selekcijama Azerbejdžana, Rusije, Belgije i Francuske. Selektor Stevan Ljubičić  na konferenciji za medije istakao je kako pripremu teku po planu.

„Atmosfera u reprezentaciji kao i uvijek dosada otkako sam ja na ovom mjestu je odlična. Samo riječi hvale na račun igrača i na odnos prema dresu. Znam koliko je njima ovo bitan period i koliko je to Evropsko prvenstvo važno za sve nas kako za igrače, stručni štab tako i za kompletan savez kome je ovo premijera na jednom ovako velikom takmičenju“, rekao je Stevan Ljubičić selektor ženske odbojkaške reprezentacije BiH.

Naša selekcija svoje utakmice na predstojećem prvenstvu igrat će u Beogradu. Edina Begić kapiten ženske odbojkaške repezentacije BiH istakla je kako je igračicama odmor nakon kvalifikacija i nastupa u Srebrnoj ligi dobro došao.

„Skupile smo dosta pozitivne energije kako psihički tako i fizički te sada se pripremamo punom snagom za Evropsko prvenstvo  koje je i historijski uspjeh za našu državu BiH. Vjerujem da ste upoznati sa kojim ćemo ekipama igrati. Jako nam je teška grupa. Znamo svi gdje su Srbija i Rusija na odbojkaškoj sceni, ali ja vjerujem da mi naše šanse trebamo tražiti u svakoj utakmici protiv bilo koje ekipe“, istakla je Edina Begić kapiten ženske odbojkaške reprezentacije BiH.

Na konferenciji za medije prisutnima se obratio i Alija Fatić predsjednik Odbojkaškog saveza BiH. Naglasio je da je Savez obezbijedio uslove za kvalitetne pripreme odbojkašica, ali da se cijeli proces odvija u teškim uslovima. Podsjećamo, nastup na Evropskom prvenstvu biće prvi u historiji ženske odbojkaške reprezentacije BiH. Smotra najboljih evropskih selekcija trajat će od 18. avgusta do 4. septembra. Osim Srbije, domaćini takmičenja su Hrvatska, Rumunija i Bugarska.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno