Odluka FIBA-e: Sarajevo domaćin kvalifikacija za Eurobasket u obje konkurencije

Nakon uspješno predate aplikacije od strane Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine za organizaciju kvalifikacionih utakmica u formatu zatvorenog balona – ”BUBBLE” na jučerašnjem sastanku Upravnog odbora FIBA Europe, odabrani su domaćini za predstojeće kvalifikacije FIBA ​​EuroBasket 2022 i FIBA Women’s EuroBasket 2021.

Sarajevo će od 08. do 15. novembra biti domaćin kvalifikacija za FIBA Women’s EuroBasket 2021 grupe C, te u periodu od 23. do 30. novembra domaćin kvalifikacija za FIBA EuroBasket 2022 grupe H.

Podsjetimo naša ženska reprezentacija se nalazi u grupi sa Rusijom, Estonijom i Švicarskom. U prva dva susreta naše reprezentativke su ostvarile pobjede. U prvom susretu ostvarena je velika pobjeda u gostima protiv Rusije 70:69, dok su u drugom susretu naše reprezentativke savladale selekciju Švicarske s ubjedljivih 80:61. Našu selekciju očekuju utakmice sa Estonijom i Rusijom.

Muška košarkaška reprezentacija se nalazi u grupi sa Grčkom, Bugarskom i Latvijom. U prva dva susreta naši reprezentativci ostvarili su polovičan učinak. U prvom susretu ostvarena je gostujuća pobjeda u Latviji rezultatom 62:61, dok smo u drugom meču poraženi na domaćem terenu od Grčke sa 70:65. Našu selekciju očekuju utakmice sa Bugarskom i Latvijom.

Pročitajte...