Održan 6. memorijalni turnir “Srđan Aleksić”

U Tuzli je održan 6. memorijalni turnir „Srđan Aleksić“ kojeg tradicionalno organizuje Udruženje građana „Radničke sportske igre“ Tuzla.

Zbog pandemije COVID-19, turnir po prvi put nije imao međunarodni karakter, ali se organizator potrudio da okupi osam klubova iz Bosne i Hercegovine čije su se selekcije 2009. i 2011. godište borile za pobjednički trofej.

“Danas su se okupile ekipe iz osam škola fudbala, sedam je sa Tuzlanskog kantona i jedna iz RS iz Doboja. Kao što vidite 240 dječaka, a moram naglasiti i djevojčica, se takmiče u dvije kategorije 2011. i 2009. godište. Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK je otvorio turnir. Ove godine nažalost nije međunarodnog karakter zbog COVIDA-19, a već sljedeće godine planiramo dovesti Alena Glavovića. To je čovjek kojeg je Srđan spasio i tako izgubio svoj život”, izjavio je ovom prilikom predsjednik UG RSI Tuzla, Mirsad Gavranović.

U konkurenciji ekipa sastavljenih od igrača rođenih 2011. godine najbolji je bio Proleter iz Tuzle koji je u finalu savladao lukavački Beta Club Tango sa 1:0. Treće mjesto pripalo je ekipi ŠF Rudanka Omorika Pet iz Doboja.

Za najboljeg igrača proglašen je Omar Bećirović iz Proletera. Epitet najboljeg golmana pripao je Amaru Jahiću iz Slobode, dok je najbolji strijelac turnira sa tri postignuta gola bio Mahir Mujić /Beta Club Tango/.

U starijoj generaciji – 2009. godište najviše je pokazala tuzlanska Sloboda koja je u finalu sa 2:0 slavila protiv Rudanke Omorike Pet. Treće mjesto osvojiila banovićka Budućnost.

Ajdin Malkić iz Slobode je proglašen za najboljeg igrača. Njegov klupski kolega Alan Salkić je najbolji golman, dok je priznanje za najboljeg strijelca otišlo u ruke Saida Hajrića iz Rudanke Omorike Pet, koji je na turniru tri puta zatresao protivničke mreže.

Pročitajte...