Održan drugi po redu koncert u okviru Tuzla Guitar Week-a

U okviru Tuzla Guitar Week-a sinoć je u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” održan drugi po redu koncert gitarista. Ovoga puta, publici su se predstavili Đani Šehu i Pavle Filipović.

Profesor gitare sa Muzičke akademije u Sarajevu Đani Šehu je kao solista i kamerni muzičar nastupao u brojnim zemljama, a osnivač je i direktor Sarajevo Guitar Festival-a. Uz njega je sinoć nastupio i mladi gitarista iz Beograda Pavle Filipović, dobitnik značajnih nagrada sa takmičenja u Srbiji i inostranstvu.Obojca gitarista imaju ogromno iskustvo muziciranja koje su došli podijeliti sa mladim muzičarima u Tuzli. Dio svoje pozitivne energije prenijeli su i na tuzlansku publiku koja je uživala u pomno biranom programu ove dvojice gitarista koji su i dočekani i ispraćeni dugotrajnim apleuzima.

U nastavku Sedmice gitare, osim koncerata, majstorskih radionica i orkestra gitara koji se održavaju u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla i Domu mladih, planirani su i Dani graditelja gitara, koji će biti održani u Kući plamena mira Tuzla.

Pročitajte...