Održan prvi sastanak odbora za obilježavanje genocida u Srebrenici

Na prvom sastanku Organizacionog odbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima “SZ UN-a Srebrenica“ iz jula 1995. godine, koji je održan danas u Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari, izabrani su predsjednik i potpredsjednici Organizacionog odbora.

Za predsjednika Organizacionog odbora imenovan je Nermin Alivuković, a za potpredsjednike Nisvet Mujanovć, Damir ef. Peštalić i Mersed Smajlović. Također, izabrani su i predsjednici pododbora za obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici.

Predsjednik Organizacionog odbora Nermin Alivuković izjavio je nakon sastanka da počinju intenzivne pripreme za obilježavanje 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

– Mi smo nastavili kontinuitet da Opština Srebrenica bude na čelu organizacije obilježavanja 11. jula. Kao zamjenik načelnika izabran sam na mjesto predsjednika Organizacionog odbora. Tu su još i kao potpredsjednici, uime Upravnog odbora Memorijalnog centra, Nisvet Mujanović, direktor Memorijalnog centra Mersed Smajlović, a uime Muftijstva tuzlanskog u vezi s vjerskim dijelom programa, imenovan je Damir ef. Peštalić – rekao je Alivuković.

(RTVTK/FENA) L.A.