Održan prvi solistički koncert Armina Smajića

 

Armin Smajić jedan je od najperspektivnijih mladih gitarista u Bosni Hercegovini. Višestruko je nagrađivan na domaćim i internacionalnim takmičenjima, a od ove sedmice u svojoj biografiji ima i solistički koncert. Vrijednim trudom i posvećenošću instrumentu došao je do koncerta, koji za Armina predstavlja krunu izuzetno uspješne školske godine.

Ovaj talentovani mladi gitarista završio je III razred Osnovne muzičke škole Tuzla, u klasi Emira Okanovića, koji ističe da je rad sa Arminom za njega poseban izazov.Samo ove školske godine Armin je osvojio nekoliko prestižnih nagrada, kao i posebnu nagradu za najperspektvnijeg mladog gitaristu u BiH.

Armin uspješno nastavlja niz, koji već decenijama svrstava tuzlansku školu klasične gitare među najprepoznatljivije u Evropi. I Arminov zavidni talenat otkrio je, kao i u slučaju brojnih njegovih prethodnika, danas penzionisani profesor Predrag Stanković. Armin Smajić je nakon Borisa Tešića, prvi koji je uspio pripremiti ovaj zahtjevan muzički poduhvat i održati solistički koncert sa 11 godina.

Iako je školska godina završena i Arminovi vršnjaci već su na zasluženom odmoru, ovaj talentovani i vrijedni mladi umjetnik poklonio je gitari i svoje slobodno vrijeme, kako bi zaljubljenicima u zvuk klasične gitare ponudio putovanje kroz djela klasicizma, romantike, ali i djela savremenih kompozitora. Na sceni Teatra kabare Armin je nagrađen dugotrajnim aplauzom publike, koji će mu sigurno postati dodatni motiv za nove nagrade i koncerte.

Pročitajte...