Održana Konstituirajuća sjednica OV Sapna

Konstituirajuću sjednicu Općinskog vijeća Sapna počela je preuzimanjem i potpisivanjem mandata 21. vijećnika te  polaganjem  svečane zakletve. Sjednica je nastavljena izborom komisija za Statutarno- pravna pitanja, zaštitu ljudskih prava i pritužbe građana kao i Administrativne komisije. Imenovana je i Komisija za izbor, imenovanja, odlikovanja i općinska priznanja.  Izabran je predsjedavajući općinskog vijeća kao i njegov zamjenik.

“ moja očekivanja u narednom periodu od općindkog vijeća  Sapna jeste da rade samo u interesu  naroda i građana  općine Sapna, da jačamo lokalnu ovu zajednicu”.- kazao je predsjedavajući  općinskog vijeća Sapna

 Novoizabrani predsjedavajući Općinskog vijeća Sabit Brđak kazao je da će  se u naredne četiri godine potruditi da spriječe odlazak mladih s područja Sapne. Dobroj  saradnji sa vijećnicima nada se i načelnik Zudin Mahmutović.

“ ovo jeste ekipa s kojom se može dogovarati raditi tako da očekujem u narednom periodu ništa manje dobru godinu nego ove protekle 4.  godine”.

“očekujem dogovor,a ali i ono što ne bude načalnik ima jednu dobro iskustvo iza sebe i neće nista smetati da neke odluke mora da preuzme na sebe da funkcioniše to kako treba.” kazao je načalnik općine Sapna

 Vijećnike u Sapni, prema svemu što smo mogli čuti, u naredne četiri godine očekuje mnogo posla, problema i izazova.

Pročitajte...