Održana promocija knjige “100 godina Slobode”

U prisustvu velikog broja bivših i sadašnjih igrača, trenera i funkcionera FK Sloboda, članova UG „Prijatelji FK Sloboda“, te simpatizera sportskog kolektiva iz Tuzle, koji u ovoj godini obilježava vijek postojanja i djelovanja, u tuzlanskom hotelu „Mellain“ održana je promocija knjige „100 godina Slobode”, autora Almira Šećkanovića i Harisa Šahovića.

Knjiga se sastoji iz tri dijela u kojima autori govore o samom historijatu kluba, donose priče sa osobama koje su ostavile dubok trag u klubu, te o samom značaju FK Sloboda.

Na promociji su o knjizi su govorili novinari Adnan Krdžalić, Sinan Sinanović, te autor Almir Šećkanović.

Prisutne su pozdravili Mario Lovrić, predsjednik UG „Prijatelji FK Sloboda“ i predsjednik UO kluba Sead Kozlić. Prigodnim riječima obratile su se i legende kluba Fahrudin Avdičević, Rizah Mešković i Radomir Jovičić te bivši igrač i član klupske uprave, 87-godišnji Vojo Milošević. Putem video snimka obratio se i koautor Haris Šahović, kao i nekadašnji fudbaler i direktor Slobode, Aleksandar Ivoš.

Knjiga “100 godina Slobode” štampana je u tiražu od 800 primjeraka, a publikovanje su pomogli UG “Prijatelji FK Sloboda” i Nogometni savez Bosne i Hercegovine.