Odvijanje saobraćaja uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim radovima

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. 

Zbog radova na asfaltiranju, obustavlja se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (Sapna-Goduš), u vremenu od 08 do 20 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj se odvija alternativnim pravcem Priboj-Tuzla-Kalesija-Sapna.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-4 Simin Han-Kalesija, M-20 Goražde-Ustiprača, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Karlov Han-Kolo, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15).

Na graničnom prelazu Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera, a zadržavanja su do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su kraća.

Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

Pročitajte...