Odžak: S automatskom puškom pljačkao banku, policajci ga čekali na izlazu

U Odžaku je danas uhapšen 20-godišnji A. H. iz tog grada, nedugo nakon što je, uz upotrebu automatske puške, opljačkao Intesa Sanpaolo banku u Titovoj ulici.

Kako saznajemo iz MUP-a Posavskog kantona, Policijsku upravu Odžak, u 10.20 sati je pozvao zaštitar firme “Security” i obavijestio ih da nepoznati mladić, uz upotrebu oružja duge cijevi – puške, pljačka poslovnicu ove banke.

– Na mjesto događaja odmah je upućena patrola Policijske stanice Odžak, koja je zatekla i lišila slobode 20-godišnjeg A. H. iz Odžaka – kazao nam je portparol MUP-a Posavskog kantona Josip Dominković.

Kako nam je kazao, o slučaju je obaviješten i dežurni istražitelj Sektora krim-policije, koji će nastaviti postupati u ovom slučaju.

Uhapšeni je trenutno na kriminalističkoj obradi u policijskim prostorijama.

U akciji hapšenja razbojnika, kako je saopćeno iz Sudske policije FBiH, učestvovao je i sudski policajac, koji je, kako navode, zajedno sa pripadnikom MUP-a Posavskog kantona spriječio ovo razbojništvo.

– Pripadnik sudske policije se u navedenom vremenu našao u blizini Intesa Sanpaolo Banke gdje je u toku bilo razbojništvo, te je zajedno sa pripadnikom Ministarstva unutrašnjih poslova Posavskog kantona, koji se također našao u blizini mjesta događaja, reagovao na način da su na ulaznim vratima banke sačekali da izvršilac razbojništva izađe iz iste, te su ga uz zakonito izdata naređenja stavili pod kontrolu, lišili slobode i vozilom nadležne policijske uprave prevezli do prostorija MUP-a Posavskog kantona na daljnju kriminalističku obradu – saopćili su iz Sudske policije FBiH.

Osim automatske puške, kod razbojnika je u pretresu pronađen i jedan pištolj i odvijač.

– Ovom prilikom želimo se zahvaliti i građanima i kolegama po struci, čija je pomoć u ovakvim slučajevima od velikog značaja – istaknuo je Dominković.

Pročitajte...