OKK Sloboda bez direktnog plasmana u Drugu ABA ligu

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Bosna i Hercegovina naredne sezone imaće najmanje dva učesnika u Drugoj ABA ligi, a košarkaši Slobode će svoje mjesto u drugom rangu regionalnog takmičenja morati izboriti kroz kvalifikacije.

Naime, rukovodstvo regionalnog takmičenja u Beogradu je odlučilo da sarajevska Bosna i mostarski Zrinjski kao predstavnici BiH direktno nastupaju u ovom takmičenju, dok će Sloboda, Široki i Mladost morati igrati kvalifikacije.

U prvom krugu kvalifikacija igraće sva tri bh. kluba, a pobjednik će se plasirati u drugi krug gdje će se za dva preostala mjesta u drugoj ABA ligi boriti sa Primorskom, Vršcem i Sutjeskom. Drugi kvalIfikacioni turnir biće održan u Laktašima od 27. do 29. septembra. Četiri ekipe će igrati svako protiv svakoga a dvije najbolje će obezbijediti učešće u Drugoj ABA ligi koja će brojati 12 klubova. Deset sigurnih učesnika su: Bosna i Zrinjski (BiH), Krka, Rogaška (Slovenija), Split (Hrvatska), Borac, Teodo (Srbija), Lovćen (Crna Gora) i Ohrid (Makedonija)

Pobjednici Druge lige direktno će se plasirati u najjači rang regionalne lige sljedeće sezone, a maksimalan broj timova iz jedne države koji će moći da se takmiče u Prvoj ABA ligi je pet.

- Advertisement -spot_img
Najnovije na portalu
Popularno