Okončano mirno okupljanje policijskih službenika ispred zgrade Parlamenta FBiH

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) – Mirni protest policijskih službenika, koji su se jutros okupili ispred zgrade Federalnog parlamenta u Sarajevu okončani su, nakon što su protestnici dobili uvjeravanja da na današnjoj sjednici Predstavničkog doma neće biti razmatran zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO).

– Predstavnici sindikata policije koji su organizirali mirno okupljanje ispred Federalnog parlamenta dobili su uvjeravanja od zastupnika u parlamentu da danas neće biti razmatran zakon o PIO – kazao je Feni član Upravnog odbora Saveza sindikata policije u FBiH i predsjednik Sindikata policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Almir Salkičević.

Istovremeno, najavio je da su u toku pripreme za protestno okupljanje na dan kada se bude raspravljalo o zakonu o PIO, a što bi, prema informacijama kojima sindikati policije raspolažu, moglo uslijediti 28. ili 29. decembra.

Mirno okupljanje manje skupine policijskih službenika povodom nezadovoljstva u vezi s uvjetima penzionisanja nastavak je mirnog protesta od jučer kada su se u mnogo većem broju okupili ispred zgrade Vlade FBiH.

(RTVTK/FENA) L.A.

Pročitajte...