Olujno nevrijeme izazvalo obaranje stabala i nestanak struje u više gradova

U većini općina na području Federacije BiH jučerašnje olujno nevrijeme, grmljavina praćena jakim vjetrom i kišom izazvalo je obaranje stabala na puteve, zbog čega su  intervenirali pripadnici vatrogasnih jedinica.

Zbog velikog nevremena vatrogasci u općini Lukavac imali su dvije intervencije na uklanjanju stabala koje su pala na kolovoz na putu M4 kod Puračića i kod brane HA Modrac.

Također, vatrogasna jedinica u Srebreniku intervenisala je zbog uklanjanja stabla sa puta u ulici 221 oslobodilačke brigade.

Jaka kiša i vjetar sinoć su zadesili i općinu Maglaj, gdje je u mjestu Osova na krov Osnovne škole palo stablo.

– Vatrogasci su uklonili stablo izvršili privremeno pokrivanje na školskoj zgradi- navedeno je u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Na gradskom mostu u Maglaju odobreni su nosači ulične svjetiljke, koje su vatrogasci uklonili, kao i stablo koje je palo na put u blizini Doma kulture.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Tešnju ispumpali su vodu iz fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Huso Hodžić“, gdje je došlo do poplave uslijed velikog nevremena praćenog kišom i vjetrom.

U Livnu, Tomislavgradu i Drvaru došlo je do ispadanja iz napona dalekovoda, a popravka je u toku.

Pročitajte...